Jo vain, soli eilen illalla hauvepaasa lammasta porisemasa. Sinne paan pohojale palastelthin enste pari siivua pekonia, ihan saksila leikaten.Sitte kuutioitu lammasvainaja, tommoset puol kiloo.Pari hirvenluun palaa makuseksi lisää, 2 keskikokosta sipulia, muutama pippuri ja sormisuolaa, sitä kurmeesuolaa,sievää ku sika pienenä.Kolome tesiä vettä, pari lihaliemikuutiota. Sitte hokasin, että paprikan puutteesa laitanki muutaman piripirin sinne.Puotin 4 pientä piripiriä sinne. Koko holstinki hautua ropotteli sitte viis tuntia omia aikojhan.Soon hyvä pata ku ei tartte vahtia. Jo alako märän villasukan haju leviämhän huusholliin.Valamhin sossin kippasin mikroastijhan ja kiikutin parvekhen pöyväle.Ajattelin,että haiskhon sielä. Pesin paan ja panin nukkumhan.Yöläki herätesä se saamarin lamphanvillanhaju oli muka nokasa.Mutta hyvvää se kortto tänhän oli.Lämmitin kaveriksi eiliset uunipotut, sellaset karkian suolan päälä paistetut ja höyrytin valkokaalia pelekälä kuminala maustettuna kaveriksi.Kipijä pittää olla,ettei syö. Tottuuven nimesä häätyy sanuva, että kyllä se piripiri anto melekosen jäläkipolton suuhun, vaikkei sitä enempää ollukhan.Mutta sehän lähti jäläkiruuvala.

Ananasta...

Otethan yks kokonainen ananas.Silipasthan se hattu hiithen isola veitelä, leukuki käy.Tälläthän oikiaoppinen ananasleikkuri siihen ja kierretään liha irti nahkasta.On muuten kätevä värkki.Ei tuu hukkapalaa ananiaasta.Nakathan kierreananas äkkinopijaan silippurhin ja pyöräytethän pienemmäksi.Vaahotethan 3,5 dl kuohukermaa vaahoksi, kipathan siihen yks rahkapurkillinen, nakotaan 0.75 dl sokeria ja roiskaus oikiijaa vaniljasokeria perhän sekä ne ananiaat.Reipas sekoitus, kansi pääle ja kylymään.Ja sitte ei ku syyvään.